Tuesday, December 27, 2011

aku dah bertuka. i mean dah berubah.

macam tajuk lah. dah bertuka, maksud aku dah berubah.

dari













jadi













pastu jadi













dan akhirnya, jadi macam yang atas. takde dah ,kisahsibangka' . aku dah buang. malas dah jadi sibangka. aku nak jadi orang biase je. orang biase yg penuh dengan cita2 dan angan2. tapi aku bukan berangan putera kayangan datang jumpa aku naik kuda putih bawak bunga ros bagai tu. tapi aku berangan benda lain. benda yg mencomelkan hidup aku. maksud aku berangan benda yg boleh jadi kenyataan. jap ,aku nak gelak. HAHAHAHAHA.

jangan tanya lah kenapa aku dah berubah. aku pun tak tau nape.


hope you like the new one :DD

creepy yeah !

Sunday, December 18, 2011

sebulan sekali

dah lama tak buat entri baru. sorry eh kla ade yg bukak je blog neh, asyik same je entri(ok, aku perasan :P)

cari idea nak tukar ,kisahsibangka' jadi bende lain. ilham tak datang, idea tak mari. esok buat kot.



:DD

Thursday, December 1, 2011

peringatan yg terbeban

semalam aku pegi jalan2 pusing kota ngn mak aku. naik kete la kan. aku nak drive tapi bila aku pndang lesen aku yg baru siap neh, aku risau pulak kot2 ade yg kemalangan nnti :P tengah2 jalan2 , kitorang terserempak dengan kawan mk aku . dia bawak sorang budak mgkin dlm 7 8 tahun cmtu. mak aku jemput naik kete nak tolong hantarkan sebab masa tu dia jalan kaki. nak pegi mydin katenye. mak aku pun ajak la sebab mydin tu pun dah laluan kitorang jugak . [dulu aku malu gila nak masuk mydin sebab aku rase mydin tu low class punya kedai. tapi bila dah besar, bila duit dah ade kat tangan, aku bangga dapat membeli belah kat mydin sebab boleh save. haha. cool kan ?]

mase dlm kete, dia cerita dia dari kedai lalat (tak silap aku) dari klinik kat situ. mak aku tnye apesal jauh sgt pegi klinik . nape tak pegi klinik kt bandar ni je pastu makcik tu cakap yg mak budak tu yang suruh pegi kt kedai lalat tu (aku rase la kat kedai lalat). budak tu anak sedara makcik tu. tapi mane maknye? mak aku pun tnye mane mak budak ni. makcik tu cakap yg mak budak ni sakit, kat rumah. aku pun ohh dalam hati.

makcik tu sebenarnya nak marah kat pakcik prebet(teksi yg tak bdaftar) sebab dia cekik darah. makcik tu cakap harga tak munasabah la pe la. aku dengar je la kan sebab aku pun tak tau nak cakap pe. pastu mak aku tnye ape penyakit budak ni sampai nak bwk pegi klinik.

makcik tu pun bagitau yg dia nak bwk budak ni pegi check budak ni ade sakit ke tak . pastu mak aku tnye lagi mak budak ni sakit ape. makcik tu cakap, jangkit ngn ayah budak ni. ayah budak ni dulu suka cucuk2 kongsi jarum (maksudnye menagih dadah) pastu ayah dia ade la penyakit tu. pastu jangkit kat mak dia. dah 10 tahun dah. budak ni tak tau la jangkit ke tak. sebab tu dia nak pegi check tapi dah bengang sangat ngn pakcik prebet yg mencekik darah, dia tak jadi pegi sebab tak cukup duit. aku diam je la. first time aku dengar dengan telinga aku sendiri orang cerita pasal penyakit tu dan penyakit tu dekat dengan aku . aku tetiba rasa terancam(haha padahal takdenye nak jangkit2 kla setakat dengar ).

mak aku tnye , mane ayahnye makcik tu jawab ayahnye dah meninggal sebab penyakit tu. betapa makcik tu taknak langsung sebut nama penyakit tu sebab penyakit tu lah yg merobek hati dan perasaan dia dan family budak tu.

pastu diorang turun dari kete. mak aku ade la nasihat sket2, pegi klinik mane2, jumpa sape2 yg patut. mase diorang jelan klua tu, aku tenung budak tu.

budak tu kecik lagi. tak tau ape ape lagi. kla lah dia dapat penyakit tu , dan dia sepatutnye ade masa depan cerah, teraniaya lah dia. betulkan dunia ni tak adil. ramai sangat2 yg cakap yg dunia ni tak adil.

kenapa tuhan takde selamatkan budak ni? kenapa perlu bagi budak ni sesuatu yg tak sepatutnye dia dapat?

sebenarnya tuhan dah sediakan sesuatu yg lagi best, lagi hebat dari sume tu . tapi tak ramai yg nampak. even aku sendiri pun kadang2 asyik nak salahkan tuhan je kla jadi pape. orang yg suka salahkan tuhan orang tu sengal.

semoga tuhan bagi yg terbaik daripada segala gala yg baik kepada budak tu. amiin

selamat hari AIDS sedunia ;)


argghhhh lenguh gila badan! best neh kla pekena tiger balm :D

Wednesday, November 23, 2011

impian kanak kanak

its been truly long i didnt have new post for bout a week i guess. having little problem sometime makes the world spins even faster. duhh. teringin nak jadi kanak kanak balik. main main ngn kawan kawan. tak pernah takut untuk mencuba. makin dilarang, makin teringin nak tahu kenapa larang. haha. kids are really cute [then i used to be cute too :P ]. when i was a small girl, i wondered what im gonna be when im have grown up. is there something interesting that i will do? i always wish that im gonna have a great grown up life.

everything happens very fast . i almost forgot everything that i have thought before. my wish . kadang2 aku benci untuk bersosial [i mean sosializing; mingling not 'so sial' ] i like blaming people when something bad happen to me. i feel like the whole world had left me all alone . kenapa? sbb aku tak ada selfconfidence.

life is like a candle light. it will enlighten the dark and vanish slowly and quietly until someone realize that it has gone.


aku dalam mood nak jadi budak budak balik :(


specially for you. rewind your-kid-life and smile :)






credit to all my old, current and will-be friends :)





jom tengok kpop korea 2pm !!!!
nak tau tak sape jadi twistiesSuperstarz?


nak join churpchurp?

Monday, November 7, 2011

iklan iklan iklan

assalamualaikum.

hai korang. hee . hari ni aku nak beriklan jap.

PTS sebuah syarikat buku2 ade anjurkan pertandingan. moh bongkar kod rahsia. beli buku yang ade logo "bongkar kod rahsia" pastu daftar kt PTS online pastu buleh main game sampai kencing @ muntah. pastu berpeluang dapat hadiah yobb. ade iPad 2, Samsung Galaxy Ace, iPod Touch, mp3 player, serta merchandise PTS! wohoooo. best gilak. kla aku dapat, mau terkencing aku. haha.

aku rase PTS anjurkan pertandingan camni utk galakkan orang membaca. beli buku dan baca. bukan beli buku buat penuhkan rak buku je . bagus kan. untung2 dapat hadiah lagi. wooo. bahagio den.

tapi korang dah bace belog aku ni, kira rajin membaca dah tu kan kan? alalala rajinnyeew nyah. auww. haha.

pape pun kla korang berminat nak join ptandingan PTS, klik "BONGKAR KOD RAHSIA".

nuffnang ad.

aku baru je join nuffnang. nak cari duit lebih konon konon. haha.

kla ade rezeki, tak kemana jugak pemberian tuhan kan?

aku ade jugak terai churp2 .(kla nak tau ape churp2, tekan neh. ) ade la 20 30 sen aku dapat. usaha lebih sket, dapat la sket lagi kot. tak usaha, tak de makna. ye tak?


p/s makcik tua : kau nak buat ape cari duit hah? elaun dah dapat. tak cukup lagi? setting niat tu betul2. nak cari duit bukan utk suka suka tapi pastikan guna duit utk bende yg baik. baik utk diri sendiri dan orang lain jugak.

Wednesday, November 2, 2011

warkah dari mami kepada juan pablo .

warkah ni bahasa mexico. pastu aku translate kan supaya senang untuk tatapan pembaca


















salam sejahtera wahai anak mudaku juan pablo a.k.a. boboy .

mami di sini sihat sejahtera dan bahagia selalu kerana ketiadaan kamu disisi mami. terima kasih . mami tahu kamu marah mami sebab mami tak restu kamu bercinta dengan gadis bibir sampan tu sebab mami mabuk laut. bila mami tengok muka dia, mami terus mabuk laut. mami sudah tak mampu untuk menahan dan menanggung kesakitan bermabuk mabuk macam ini lagi. tu bukan sebab mami tak bagi kamu bercinta dengan dia. itu hanya sekadar alasan sahaja.

mami bukan suruh kamu putus dengan dia dan cari yang lain. tapi mami nak kamu putus dengan dia dan jangan bercinta dah . kamu masih muda, boboy. too young. eceh! mami speaking gitu. kamu punya masa masih panjang untuk memikirkan cintan cintun itu semua bagai. mami bukan mahu mengongkong kamu. mami ada sebab tidak membenarkan kamu bercinta wahai boboyku sayang.

dear boboy,

berikut merupakan sebab mami tak bagi kamu bercinta :

1) kamu belum matang. setakat bulu ketiak tak tumbuh lagi, cinta kamu hanya layak untuk mami seorang.

2) kamu sekolah. kamu masih belajar. belajar itu penting wahai boboy. mami takut kamu hanyut dengan cinta mu itu. tambah tambah lagi kamu bercinta dengan sampan macam tu, dia bawak kamu lari ke laut, susah la mami.

3) kamu tahu cinta itu boleh membawa kamu ke jurang kema'siatan. nanti kamu buat ma'siat, kesian lah pada diri mu nanti diseksa tuhan. mami sedih tau.

4) kamu pasti akan menghabiskan duit yang banyak untuk memenangi hati cinta kamu. duit mami bagi untuk kamu sebagai belanja makan dan simpan sebagai bekalan masa hadapan. nanti tak payah apply ptptn. tapi kamu, kamu gunakan duit mami tu untuk belanja si dia? dia siapa padamu wahai boboy? mami ini apa? cop duit? go to h*ll.

5) kamu tak balas mesej mami sebab kamu sibuk bermesej mesej dengan si dia. tak pentingkah mami pada mu wahai boboy?

6) setiap hari mami fikir nak masak apa untuk mu supaya kamu makan dengan selesa dan kenyang perutmu supaya kamu tak jatuh sakit dan tidak menghabiskan duit mami untuk beli ubat kamu. tapi kamu bila balik dari dating dating (geli la mami) kamu katakan kamu sudah kenyang. yaa. memangla kenyang sebab dalam perahu ada pisang emas. (dalam pantun pisang emas dibawa belayar) mami tahu mami masak tak seberapa nak dibandingkan pisang emas kesayangan kamu tapi segala air dari mami (air tangan) mami letak dalam masakan tu untuk kamu wahai boboy. air itulah yang berkat wahai boboy.

7) mami tahu kamu bercinta dengan dia bukan untuk kahwin dengan dia . kan kan kan? mami tak nak kamu memainkan perasaan kamu dan budak sampan tu serta bakal mangsa mangsa kamu nanti. nanti suatu hari nanti tuhan akan balas perbuatanmu itu wahai anakku . mami tak nak laa macam tu.

8) kamu nak bercinta tapi penakut. pondan ye anak mami ni. bercinta tapi nak sembunyi sembunyi ye. block mami dalam facebook ye. kalau betul kamu jantan, tunjukkanlah keberanianmu itu. mami tak nak anak mami jadi pondan. mami nak anak mami tough dan segak bergaya.

9) kamu marah mami sebab mami kutuk buah hati [busuk berkulat] kamu tu? yang kamu pegi bercinta cinta dengan dia seolah olah kamu hina mami dengan membelakangkan mami yang mengandungkan kamu dan membesarkan kamu selama ini. jahanam punya anak. kau balik annti siap la aku lempang.

10) wahai anakku juan pablo a.k.a boboy, sesungguhnya mami cemburu dengan orang yang kamu cintai itu. kamu sentiasa ada masa untuk kamu luangkan dengan dia. tapi dengan mami kamu selalu merengus dan menghempas pintu. itu lah aktiviti kamu kalau bersama mami. kamu begitu lembut berkata kata dengan orang kamu cintai itu tapi bila dengan mami kamu tinggikan suara bila mami nasihat kamu. kau sentiasa tersenyum melihat orang yang kamu cintai tapi bila kamu tengok mami, kamu palingkan muka. kamu suka sebut i love you, i miss you, i heart you, i cant live without you bla bla bla tapi bila mami nak bercakap dengan kamu, kamu kata mami nak start membebel. pilunya hati mami. kalau tak ada mami, kamu tak akan pernah wujud dalam dunia ni . ingat itu wahai boboy.

sekadar itulah warkah mami buat kamu. akhir kata mami, kamu fikir lah masak masak. mami sudah tak mampu berbuat apa apa lagi. kamu terlalu babil (bukan babi ye). kalau kamu nak kahwin, bagitahu mami. mami akan carikan seorang yang cantik , sangat cantik. tak de sampan sampan segala bagai ni. mami janji. mami berharap kamu berubah menjadi baik dan lebih baik.

chiao~






fuhh. letih gila translate. makcik tu tulis guna bahasa pasar . letih aku nak translate. sadis gila hidup makcik tu. kla si juan pablo a.k.a boboy tu adik aku, dah lama aku pelangkung kepala dia. okay lah. aku nak rehat . letih kott translate. kesimpulannya, amek lah pengajaran dalam warkah ni.
baibai.


pesanan makcik tua : kehkehkeh. kesian rakan sebaya mexico makcik tu. anak anak patutnya jadi penyejuk mata, hati, perut tapi jadi lain pulak. aduhh. kesian kesian.

Sunday, October 30, 2011

sampah sarap dan rakyat serta makcik tua

assalamualaikum pembuka bicara.
dah lama xbagi salam kat entri punya pembuka.
ni, aku dah bagi salam harap2 korang jawab la yaa.

comel tak pantun 3 kerat aku? haha.








tong2 sampah nga buat meeting tgempar sambil2 berjemur dengan harapan dapat sunburn.







tadi aku jalan2 . pastu lalu belakang mall sbb jam teruk crazy. pastu aku nampak ape yang mata aku nampak. satu tong sampah kecik yg penuh dengan sampah yg melimpah2 yg berair dan busuk dan kotor dan membawa penyakit dan membazirkan dan mencemarkan alam sekitar dan merosakkan sistem paru paru aku .

dalam hati aku kate, ohh hell sugar banyak crazy sampah. pastu aku diam sbb aku ternampak kat belakang tong tu ade sorang mkcik nga kemas kawasan keliling sampah tu.





bila negara ni nak aman dari sampah sarap?




bila rakyat negara ni nak pandai berjimat cermat bab2 sampah sarap neh?




ada tak orang nak terima idea aku bila aku kate seorang rakyat hanya dibenarkan membuang sampah tidak melebihi 2kg seminggu pada hari biasa(maksudnye kla orang tu nk berpindah ke ape ke xpela la dia buang lebih). SEORANG 2KG SEMINGGU . kla lebih, denda la ikut suka hati nak denda ape. ada tak?

kita hidup kat negara yg lembap(bukan lembab) dan panas . maksudnye bende akan mudah busuk sebab humidity tinggi. orang pun cepat busuk gak. cuba korang amek baju lembap(bukan lembab) , korang gumpal2 pastu tinggal je camtu utk bape hari. bila rase rindu baju tu, cuba bau baju tu bau ape. best tau bau dia. nama bau tu namanye , HAPAK. sampah pun mcm tu jugak. lagi best kla yg dah berair2 . fuhhh.. menyelerakan gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa........... lagi kaw kla yg dah berulat2. mmg extramarvellous. haha


aku pun skrng nga berusaha utk mengurangkan sampah2 dalam rumah aku . caranya? aku suruh adik aku bawak kulit2 gula2 pegi buang kat sekolah. haha


tu je aku nak bagitau. pasal sampah. aku suka cerita bende2 kotor kan. hari tu pasal taik. haha.


terima kasih sbb sudi bace. oh ya, aku ade pesanan . makcik tua pesan. dah lama makcik tua xberpesan2 . biase la dah tua, xlarat nak mengorder.


makcik tua cakap : wahai anak2 muda sekalian. ingatlah pesanan makcik neh. jagalah hati dan perasaan kawan2 anak2 sekalian. dalam hidup anak2, tak adalah yang paling penting(yang pertama allah, nabi muhammad, mak ayah, ahli keluarga, jiran tetangga) selain kawan2 dalam hidup anak2. ingat lah anak2. kawan2 itu umpama kuku. tak kesah lah kuku kaki ke kuku tangan. yang penting kuku. walau kita potong pendek mana pun , dia tetap tumbuh utk melindungi jari kita. potong lah macam orang gila pun , dia tetap akan tumbuh dan tumbuh dan tumbuh dan tumbuh dan tumbuh dan tumbuh dan tumbuh dan dan dan seterusnya.. (jangan pulak sengaja nak g kerat jari tu kla tak mmg anak2 ni tak sayang kawan la. makcik taknak kawan ngan anak2. )
wahai anak2 sekalian, walaupun anak2 ada buah hati ke buah jantung ke buah rambutan ke buah mata kucing ke buah jambu ke buah bidara ke ingat lah kawan2 sentiasa sediakan ruang dalam hati dia untuk anak2. bukan setakat sedia camtu je, ade perabut, dapur, bilik air, bilik tidur siap ngn masterroom lagi, ruang tamu dan garaj kereta incase anak2 dah ade kereta. jangan lah anak2 dibutakan dengan cinta dan kasih sayang dari orang lain . nak bersayang2 tu boleh, go on lah tapi ingatkan batasan dan hadnye. kla dah sampai melawan mak ayah, meletakkan kesalahan sendiri kat orang lain, meh makcik sepuk ngan kasut.
ingatlah anak2sekalian , walaupun ada kawan2 yang jahat, tapi tetap ada kawan2 yg sentiasa meletakkan anak2 dalam hati dan ingatan mereka. makcik nak nanges. wuuu. rindu kawan2. rasanya cukuplah sini aje lah pesanan makcik. uhuk uhuk uhuk. makcik dah batuk dah. banyak sangat bercakap . makcik doakan semoga anak2 sentiasa dalam rahmat Allah dan sentiasa dalam kejayaan. amiin . baibai

aku : cis. panjang pulak ea makcik neh. tak padan ngn tua.
makcik tua : amboi. sedapnye marah makcik. yela2 . delete laaa pesanan makcik . huhu
aku : eh eh. tak tak. alala. makcik marah dah. alaa bucuk bucuk. hee
makcik tua : huh. merajuk kam.
aku : hah. jangan merajuk. dah penutup dah ni. malas dah nak menaip.


p/s : gambar ni makcik amek kat intarnet-menatang-hape-tak-gheti-aku-nak-sebut. ni orang kata "serlahkan kesengalanmu" .

Wednesday, October 26, 2011

aku join contest. haha

baru tadi aku join contest mr.khalis buat . tengah2 aku xtau nak buat ape, aku join je la. kla ade rezeki boleh la hadiah 2 3 ringgit. haha. aku kene promote sbnarnye tapi aku malas nak hebah2kan. tapi aku gtau jugak la dalam belog neh.(saje je ni nak cover cakap xnak hebah. hoho) sape dapat plg bnyk like dia menang . aku rase aku xdapat kot. haha. sbb niat aku, aku nk duit je. haha. ni yg aku buat :

haha . kla korang rase bkenan nk like, like kt cni.

bai.

Tuesday, October 25, 2011

bile aku nak ade idea post entri baru?


Saturday, October 22, 2011

ikut laa

haha.

deary dear.

nak taip ape lagi ?


entri ni aku tujukan utk baby. haha

:) :) :) :) :) :) :)

Wednesday, October 5, 2011

dah lame xbuat cerita.

dah usang dah belog neh. kesian dia. tapi aku xkesah pun. haha

aku dah start cuti. yeah! 4bulan. aku nak buat ape? tersengih2 depan lappy 24jam selama 4bulan mampu merosakkan saraf aku. tapi aku teringin nak tgk crita DUA ALAM. hoho. tadi tengok hantu bonceng. aku bagi thumbs down. xsedap. wwwwuuuuuuu. jangan nanges.


eh. aku sebenarnya nak cakap pasal benda lain. tapi aku bengang ngn adik aku. haha. dia masak punya bersepah kat dapur tu pastu sedap2 dia cakap jap lagi nak kemas. tapi yg kemas, yg basuh smpai licin tu, aku. aku basuh sambil mbebel dalam hati sebab malas nk dengar orang nanges. haha

aku pikir mentaliti orang2 dalam dunia ni kadang2 sangat singkat. even perdana menteri pun kdg2 guna otak pun xsampai 5 peratus. haha. padan muka aku kutuk, hihi.

aku bagi situasi .

SITUASI A
encik bos: kamu bdua, nanti belikan saya roti canai dua. kari lebih. xnak kuah dal. minyak kasi kawkaw.
budak 1 & 2 : baik encik bos.

dua jam lima puluh minit pastu,

encik bos: kengkorang, mane roti canai?
budak 1 : eh, dia dah belikan bos :)
budak 2 : mane ade. bukan kau ke yang beli?
budak 1 : ape aku pulak! bos tengok kat kau tadi kan.
budak 2 : hey, tolong sket ea. bos tengok amoi sebelah tadi ea. pandai2 je kau kan.
encik bos : shadap shadap. mane rotinye?
budak 1 : dia la belikan.
budak 2 : dia yg beli bos !

pastu, encik bos bengang, dia pegi beli sendiri. *sedapnya roti canai.


SITUASI B
baby : papa mama papa mama papa mama.
papa mama : ye barbie.
baby : esok barbie nak pegi jalan2 ngan kawan. nak pegi petrosains. nak ngorat abg yg jg gondola taik kambing tu. hikhik.
papa mama : amboi. yela2 pegi la barbie oi.
baby : yeah ! papa mama cool gilak ! auww. esok hantarkan tau. hihi

esoknye. pukul 10setengah .

baby : papa, bila nak gerak ni? nnti tiket habis laaa
papa : laa. kan mama yg hantarkan. pagi tanye mama. papa ade keje neh.
baby : mama! hantar la hantar la. barbie xsabar nak naik gelungsur sambil kencing dalam kain. cepat la cepat laa...
mama : aik. papa la yang hantar. mama nak goreng cekodok utk jiran ni hah. xmasak kang penghulu datang umah lak. mama bz neh. pegi main jauh jauh.
baby : argghhhh !!!! sape nak hantar neh?

tutt tutt tutt.

baby : hello, pakcik teksi, barbie nak mintak tulun. hukhuk.
pakcik teksi : apadia budak kecik oi.
baby : hantar barbie pegi klcc.
pakcik teksi : mak bapak hang buat pa? hang kecik2 pandai naik teksi sorang2 pakcik culik jual kang nyesal hang.
baby : dorang bizi pakcik :(


SITUASI C


kletung kletang bunyi kuali, periuk kene ketuk.

boboy : wahh. sedap nye bau. aroma yg membangkitkan selera. pandai gila super babai aku masak. kalah top chef, master chef, chef wan .
gigirl : ceh. buat megi goreng je pun. tu pun nak bangga seriak riaknye.
boboy : jap lagi boboy basuh kemas dapur !

mak panggil gigirl masuk dapur.

kemas dapur neh hah. bersepah macam muka boboy dah mak tengok.

gigirl : tapi makkkkkkk.......
mak : takde tapi tapi. kemas kemas.
gigirl : shit punye barboy. urghhhh!


SITUASI D

ucuk : link link . esok jom kite pegi jalan jalan. ucuk rindu link. hikhik
link : auww. jom jom. xsabarnye nak klua dating ngn ucuk yg bsuk betul2 xtipu.

esoknye tiba hari perdatingan.

ucuk : link , jom makan kat situ. macam sedap je makanan dia. dah la unik bentuk mangkuk dia. super cool!
link : auww. jom jom. link dah lame teringin nk makan makanan dalam mangkuk jamban camtu. cumil gilak mangkuk mangkuk jamban ni .teringn nak ade satu.

pastu diaorang punye sakan order mengorder dan makan sampai bunchet.

ucuk : phewiitttt * ni gaya panggil waiter stail xsenonoh.
link : hihihi.
ucuk : bill please.
waiter sambilan : lapan puluh tiga ringgit malaysia sembilan puluh tiga sen. encik nak bayar cash ke kredit card? kami xterima kredit card. kredit telefon pun xterima gak.
link : bayar la cuk. link xbawak duit. kad bank pun link sengaja tinggal kat rumah. auww
ucuk : laa. ucuk mane ade duit. ingatkan link nak belanje .
waiter smabilan : ade duit tak? macam xde duit je aku menengok korang neh.
link : alaa cukkk. link mane ade duit. dua ringgit setengah ni pun utk tambang lrt ngn bas rapid jew. auuuwwuuu.
ucuk : alaaa link .ucuk btol2 xbwk duit ni. ingtkan link nak blanje.
link : amboi. ucuk la belanje . majuk kam ! auww.

pastu diorang terpaksa jadi waiter tetap selama sebulan utk melangsaikan hutang makan makanan .



tu contoh2 yg aku mampu pikir. duhh. sempit gila pemikiran. korang perasan x ape yg same dalam empat situasi tak kool kat atas?

semua saling berharap antara satu sama lain. kan? manusia mmg camtu kan. mmg xleh lari dari perangai tu. boleh sebenarnya . satu cara penyelesaiannye.





TANYA ORANG YG TERBABIT, MINTAK KEPASTIAN .

utk situasi A, patutnye ade yg tnye encik bos tu nak suruh sape. budak 1 kah budak 2 kah atau amoi kah. tapi bos tu pun salah sebab ralit tengok amoi. haha
situasi B, papa ngn mama tu nampak sangat xberkomunikasi . sampaikan esoknye barbie tu terpaksa berdriverkan pakcik teksi . dah la kene jual. kesian gila.
situasi C. aku benci boboy tu. haha
situasi D pulak, kla dah gatal nak bercintan cintun, mase dating, jangan asyik nak harapkan orang belanje je. haha



aku rasa setakat tu je lah . aku xreti nak buat konklusyen. pandai pandai la pikir . bubye. auwww!















pehhh. tak sedap langsung belog si tua neh. cis. nyesal aku bace.

Friday, September 30, 2011

tadi aku mimpi. adik lelaki aku dah brubah. dia nanges kenangkan pbuatan2 xbaik dia selama ni. aku yg pujuk dia. DIA NANGES!!!

aku terjaga. okay tu mimpi je. he wont change until something can make him to change.

Friday, September 9, 2011

like bees to honey :)

auwww.

aku suka lagu honey and bee - owl city.

hoho

Saturday, September 3, 2011

raya dah lepas. yay!


bila raya dah lepas, maksudnye aku kene lari balik hostel dan seterusnya jadi gila ngn keje2 dan pelajaran. ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh




Monday, August 29, 2011

a shit that pooped out from you.



poop = shit = tahik.

tahu kan tahik tu ape. najis. bahan buangan selepas makanan2 yang telah dimakan, dikunyah dan ditelan diproses dan diproses dan diproses menjadi hampas2 yg takdak guna dan dibuang begitu sahaja. aku nak buat kuiz, hikhik. najis kau kau buang kat mana? kat jamban kah atau kat semak kah atau kau simpan jaa.. yerkkk.

aku bukan nak berkotor kotoran cakap pasal najis tapi aku dah bengang ngn sikap segelintir manusia yg menganggap najis diornag tu lagi suci dan bersih daripada air mutlak sampaikan tak sanggup nak flush . ditinggalkan najis yg suci murni tu sebagai bahan pameran. what the shit. aku ade najis sendiri laa nak tengok. xpayah tunggu najis kau ! susah ke nak flush? soalan ni berlegar2 dalam kepala aku.

meh kita review step2 menflush.
1) selepas habis saham2 dan harta pusaka kau masukkan dalam bank, kau bersihkan harta2 yg tertinggal , kau bangun. samada kau nak pakai pakaian kau sekarang atau tunggu hingga last part of the list
2) kau tarik flusher bagi air masuk ke lubang jamban, bukan lubang hidung ye.
3) kau senyum dan ucapkan selamat tinggal kat harta2 peninggalan kau.
4) kau basuh tangan and
5) DONE !

tu 5 simple steps aku bagi kau. maybe ade yg 10 steps, ade yg 1000 steps tapi bagi tu steps tu steps yg paling basic. tapi kenapa orang suka skip step number 2. kenapa? adakah menarik flusher memerlukan tenaga berjuta2 joule? ohh tidak. hanya pegang flusher dan turunkan tangan anda dengan senang hati. tak payah panggil ahli angkat berat malaysia untuk tarik flusher . tapi tapi tapi, kenapa ade orang tak nak flush jugak?

aku ada beberapa andaian. meh kita tengok andaian aku.

1) biasa la kan lepas bertarung mesti la letih kan. nak nak kla yg sembelit, yg tertelan batu, kan seksa dan meletihkan tau. tenaga dah hilang dan tak mampu nk tarik flusher.

2) flush tak boleh guna.

3) saje nak bagi orang tau yg kau mampu jadi manusia normal.

4) nak tau komen2 orang lain tentang najis kau. xcukup air ke, pekat sangat ke, warna xmecing ke, pape je lah!

5) mula2 tu nak check kot2 najis kau klua ngn darah ke berpenyakit ke hape ke tapi tetiba lak boleh terlupa nak flush.

6) najis adalah salah satu bahan seni yg unik dan patut ditayangkan kepada umum.

7) kesian kat makcik cleaner tak de keje lak kla mangkuk jamban bersih .


cukup lah 7 andaian aku. kla ade lagi, aku masukkan lagi. haha

wahhh wahhhhhhhh !!! aku dah start berimaginasi.
cuba bayangkan suatu hari nanti semua manusia dah menjadikan tabiat malas flush menjadi satu hobi. ohhhh shit ! bayangkan wajah mangkuk jamban masa tu. dan bayangkan di sekolah ada satu mata pelajaran wajib ; adab dan sivik , chapter 3 : etika di dalam tandas, subtopic : cara flush jamban. kau bayang kan bayangkan !!!!! the country will produce an effective and productive shittizen!

sebagai penutup, bertanggungjwablah dengan najis kau. usaha dan usaha lagi untuk membersihkan mangkuk tandas daripada serangan najis2 kau. najis kau bukan najis aku . najis tidak boleh dikongsi melainkan najis binatang seperti kelawar yg boleh dijadikan baja yg bagusssss. baja tu boleh lah kau share ngn jiran2 tetangga tak pun letak kat tempat awam dan letak papan tanda, "silakan ambil, percuma"

hoho. seronokkan. last dari aku; sayangkan najis, berak berakkan. sayangkan mangkuk jamban, flush flushkan.

* akhir bulan puasa aku cerita pasal najis. xpela. senja nanti kla sempat dan aku ingat serta aku ada idea, aku cerita pasal sambutan perpisahan dengan bulan puasa.














i love you MR. POOP ! you brighten my day :)

Tuesday, August 23, 2011

auwwww



tengah tengah tarawih, aku tiba tiba dapat idea nak berblog. haha

aku saja nak cerita pasal orang yg suka ambik2 gambar dengan gaya yang sangat cumillll. auwwwww




cumil kan pakcik ni. itik pun suka. haha aku xpaham kenapa ade manusia dalam dunia ni beria ria nk bergambar dan suka buat DUCK FACE. AKU TAK PAHAM TAK PAHAM!!!!! arrgghhhhh!!!! tension aku. huh!

aku bukan lah membenci orang bergambar macam ni sebab aku xleh benci orang mcm ni sbb orang aku sayang pun suka bergambar mcm ni. aduhhh >.<*
tapi, mcm orang yg aku sayang, dia suka buat koleksi je dalam hp, laptop saje2 time boring2 ambik gambar camtu pastu kla nga sedih2 boleh tengok muka itik kan. well, ade sense of humor kat situ kan. *aku xpaham aku cakap ape ni. but then, tiba tiba lah kan hp atau laptop kau ade orang kebas , ape kau nak buat? sebelum dia kebas tu pesan awal2 suh delete mende alah tu? no way ! some people xkesah tau kla bende mcm ni berlaku tapi for me, its a huge thing ! gambar kau tu ! gambar kau yg private orang lain tengok tu ! lagi best kla yg jenis suka bergambar xtutup aurat. hah. amek kau freeeeeeeeeeeeee dosa dapat. sedih kan. haha. suka je aku gelakkan orang.




huh. letih menaip. aku xpaham apa aku taip. kla korang paham, bagus lah. aku nak pi sambung tarawih. haha





Thursday, August 18, 2011

three things worst.

hari ni, banyak bende aku xsuka dah berlaku. tapi, redha je la sbb tu takdir tuhan tentukan aku. sabar. i list three things worst today.

1 ) result kuiz aku gila busuk. aku curse diri sendiri sbb xreti nk usaha betul2.

2) keje aku bertambun2 masih tak selesai sebab aku xsempat buat.

3) saddest part. they going to leave me alone. ok fine. farewell then.

aku ingat nak kutuk mengutuk hari ni tapi dah tertakdir aku cerita pasal kisah busuk aku.

rasa macam nk bakar board tu

Wednesday, August 17, 2011

hidup aku, kau dan dia sentiasa busuk.


haha. hidup ni mmg busuk. makin lama hidup, makin busuk. betul. aku xtipu. bukan aku suka perkataan busuk tapi mmg tu yg sebetulnya. okay. aku bg contoh.

1 ) kawan kau pandai, kau pandai gak tapi dia lagi pandai 0.01% dpr kau. kau xpaham chapter 12 physics, kau mintak dia ajar pastu dia cakap alaa. senang je. pastu sampai sekarang xajar2 walaupun dah 2 tahun setengah kau tunggu dia ajar. busuk kan?

2 ) kau cerita masalah kau kat kawan kau, pastu kawan kau cerita masalah dia sebab terpaksa dengar masalah kau kt kawan dia dan kawan dia cerita kat kawan dia dia yg kawan kau cerita masalah dia yg berkaitan ngn kau kat kawan dia dia. ape kau rasa?

3 ) kau tidur xberus gigi pastu kau bangun makan megi pastu kau naik katil kau tidur balik pastu kau bangun bukak laptop cerita kt fb pasal mimpi kau jumpa putera kayangan. what the hal ? [ni imaginasi aku. haha]

aku risau ngn hidup aku sekarang. aku jumpa perlbagai jenis manusia. aku makin jumpa pelbagai bagai lagi manusia bila aku sedar aku hidup dalam dunia yg BUSUK. kau xpercaya cakap aku, xyah percaya. senang. jangan kutuk aku.

mmg aku akan kecut kla tetiba ade orang kutuk aku kuat2 laju2 sampai tersembur ayaq liur tapi kau mesti sedar diri tuhan ciptakan kau dengan akal dan hati serta perasaan utk kau pikir, sedar dan rasa ape yg orang lain rasa.

dan aku tulis kali ni bukan sebab aku nak dia baca sbb bukan tu sebab aku tulis kat blog.





aku bukan terlalu girrrrlishhh utk cakap auwww tiut nyerrr diyerrrrr.... nak currrrbittttttt.......

tapi aku sedar im just an ordinary person :)









miss you auntie !

Wednesday, August 10, 2011

hati yang berkata, tangan yang menaip.


aku teringin nak menaip jugak. tapi aku xde idea. serius. aku xde idea lgsung.

tapi xpe la. aku cerita la ape yang aku rase best berlaku dalam hidup aku. padahal ape je yg best. kahkah. aku xpaham dengan sikap dan sifat manusia. mmg aku pun manusia gak tapi wat the hal kla xreti nk jaga hati orang. manusia ada hati wey. aku xkesah kla mmg perangai kau macam tu tapi masalahnya kla kau dah jadi pemimpin, kau kne jadi neutral. kau faham x? neutral. bukan ikut sedap hati citarasa main kepala kau je. mampus la camtu. kesian la kat aku. idea aku, ilham aku, otak aku sume kene alter ikut otak kau. mana boleh camtu. aku malas nk gaduh2 perang2 saraf ni tapi please la. be a good leader dude.

aku mmg rse nak cakap please la sape2 yg rasa "aku jadi leader sbb best orang kenal dan rasa ada jawatan dan boleh besar kepala" meh datang jumpa aku. aku nak peluk ketat2. aku sayang gila orang macam ni. sume keje boleh jalan. demm ! bulan puasa aku marah2 , kutuk2 orang . tapi nk buat macam mana kan, kla nk jadi baik, jgn tunggu bulan puasa je . jadi la baik sampai bila2. kenapa nk mengaji quran time bulan puasa je? mengaji la jugak time bulan2 lain. susah ke? bulan puasa allah bg ganjaran utk semangatkan kita beribadah tapi bila masuk je syawal, enjoy xhengat da kan . pastu masuk je bulan2 seterusnya, cakap alaaahh tunggu puasa nnti la . kelas xbyk, boleh la spend masa mngaji quran. bukan mengaji je ibadah. kau belajar, kau buat keje persatuan, kau g makan, kau mandi, kau tidur , kau pegi gym, kau bersihkan toilet sume tu ibadah kla kau kawal niat dan betulkan mindset kau. aku risau tgk manusia secularkan agama. please. dont be like that. islam is comprehensive. everything about you, is islam. mengadap tuhan pakai tutup lengkap je baik tutup aurat leklok ea. tapi lepas je smbayang, cabut telekung tu hah skirt pendek dhsyat siot aku rase cm nk g toreh2 je kaki tu. kua je tmpat solat, jmpe pakwe pegang tangan. totally sugar !

haha. aku membebel ntah pape . niat nk online kejap check muet tapi dah TER lama sedikit[padahal lama gila] TERpost pulak kan. haha. sory kla rasa sesak otak baca belog aku. im not currently in blogging mood actually. tapi saje paksa diri sbb rasa bersalah xupdate. haha

aku baca balik, aku tau post aku xde soul . truly sorry.

setelah sekian lama :|

dah lame siot aku xupdate. letih . bnyk keje . dari hujung mggu lepas sampai skng keje xberenti lg.

im looking forward this friday. aku harap sangat2 everything will be smooth. help me ya allah. aku berharap sangatsangat. amin amin amin.

kecewa aku bukan sebab aku xdapat apa yg aku nak tapi aku kecewa dengan usaha aku yg ciput tapi mintak gedabak.

Sunday, July 3, 2011

rapidpass rabbit

cane nk topup kad touchngo rabbit tu?

boleh guna ke kla naik lrt, ktm tu?

tinggal 60sen je lg dalam kad tu. best la main touch2 kt mesin kad tu. haha

malaysia negara ku yang tercinta

mula2 pasal BERSIH. aku no komen. mls nak ckp bnyk. tapi, satu aku akan kata, aku hanya sokong yg hak dan adil . tak kira islam, tak islam selagi dia mencapai tujuan keadilan, keamanan dan kesejahteraan orang awam, aku akan sokong.

melayu melayu. MELAYU MUDAH LUPA.

aku melayu, kau melayu, dia melayu . tapi bila kau da islam, jangan letakkan melayu sebagai yg pertama. sandarkan islam sebagai pasak utama. melayu xkan bawa kau ke syurga melainkan kau tegakkan keislaman orang2 melayu malaysia yg mcm lalang. jangan bercakap sebagai seorang melayu tapi bercakap lah sebagai orang islam.

kedua, aku sedih pasal tanjong pagar. okay la. aku mmg xde peristiwa dengan tanjong pagar. xpernah terdengar pun tapi aku tahu ape jadi pada tanjong pagar. farewell tanjong pagar. seolah2 seorang ibu yang kehilangan anak. semoga kau bahagia dengan singapura.

ketiga, cukup lah sukukan(asingkan) politik dan agama. everything about politics is about a religion. sama macam kau asingkan rempah2 nasi minyak yg sepatutnye kau masuk sekali ngn nasi time masak. mana islam kau.

keempat, aku teringin melihat malaysia yg aku sayang , aku cinta ni bebas dari jenayah. aku nak keluar campus aku terpaksa pikir 4 5 6 kali risau takut jadi pape. jangan ade yg otak kolot cakap "bagusjugak ade penjenayah ni. xdela polis melepak je. kau pun xde la nak melencong xtentu hala habiskan duit. " kla ade orang pikir macam ni, datang jumpa aku , aku nak brainwash.





kelima, sekali kau dah islam, the whole you must as islam. jangan separuh2. islam is everything. semua pasal kau, masalah kau, hal kau, peribadi kau, adalah islam. dan kau, islamkan segala2 tentang kau .

Monday, June 20, 2011

muet/pp dan hari bapa










mpm saje buat aku cuak smlm. sengal betul. aku bukak sbb nk print slipp pp tu ttbe xleh access dah sbb tarikh dah tutup. arghhhhh !!!! gila baban aku camni.

pastu kwn aku saje sedapkan hati aku dia kate mybe pp tu xgune kot. slip muet/d tu lg pnting yauww. aku pun dsebabkan dah cuak tahap beben , aku percayalah kata2 dia. aku paksa jugak sel sel otak aku terima kata2 beliau. lastly, aku selamat main game dengan aman. haha

sbnrnye aku belek2 belog orang aku tengok sume post pasal hari bapa, hari abah, hari ayah, hari daddy, hari papa, hari suami mak kau.

aku penah post pasal hari ibu [ni gara2 nak ikut trend belog2 orang. kla x, aku pun xpost gak ] tapi bagi aku, aku xnak post pasal hari ayah kat cni sbb aku cintakan ayah aku sejak lahir dan sampai bila2. xnak la kan heboh2 sal buah hati aku yg hensem kan. haha
*korang yg post sal hari bapa, jgn la terasa sbb ni citarasa dan selera aku. heheLink

tu je aku nak bagitau. haha

meh kita same2 doakan mak ayah kita sentiasa sihat sejahtera dan sentiasa dilimpahi rahmat serta diletakkan dalam golongan yg soleh solehah. aminn


ni lagu yusuf islam atau anma asal beliau cat stevens. father and son.

pemandangan sekitar mata aku .





yo ! aku ni lelaki tapi tu la, tuhan tersalah masukkan aku dalam badan pmpuan. erkkk.










ehem. tadi aku pegi pasar seni yg femesnye orang panggil central market. aku xknl central market. aku kenal pasar seni je. [padahal same je. haha]

okay la. aku sbnarnye nk cite pasal ape yg aku nampak dan aku pikirkan dan aku imaginasikan.
macam neh. aku jumpe dalam 3 4 orang pengkid/tomboy tadi.

pengkid : prmpuan yg menyerupai lelaki dan kadang2 mmg nmpak pd mata kasar lelaki !
tomboy : perangai kasar2 , pakai pun gaya lelaki tapi masih ade sifat kewanitaan yg terselindung.

tu definisi ikut sel sel otak aku la. korang punye definisi aku xtau. meh aku nak cite ape kes ngn diorang ni. aku perhatikan setiap sorang tu . pergerakan badan, kepala, gaya percakapan, keberanian, gaya pandangan, gaya kenyit mata, gaya flip rambut, gaya gosok perut, dan pergerakan tangan. ape yg aku dapat dan boleh aku rumuskan, diorang bertindk sebagai seorang lelaki di dalam tubuh wanita tapi disebabkan nk bagitau orang ramai yg dia lelaki, dia kne buktikan dengan pergerakan dan sume2 perbuatan dia. tapi malang.

ade satu bende yg membuatkan diorang xboleh jadi lelaki. yg tang jantina tu mmg xleh tuka la. kla tuka sekali pun, mampuih hang berdosa besaq. meh la nk gtau ape yg menyebabkan diorang xboleh jadi lelaki dan nampak sangat pmpuannye.

perlakuan diorang over drp lelaki. seriusly. aku dah perhatikan ramai gile pengkid/hardcoretomboy yg berusaha membuktikan yg diorang ni lelaki tapi diorang tak boleh tipu aku. mata aku mampu melihat segala2nya. haha

aku xreti explain mcm mane nk tgk keoveran diorang tu tapi kla korang nak tau, korang perhatikan setiap perbuatan diorang . kla tgk sorang pengkid/hardcoretomboy mmg kurang nampak. cuba tgk bnyk2. dalam sehari kua bjalan tu, cuba cari dalam 2 3 orang pastu buat observation. u'll see it. haha

kla diorang bace ni, mampus aku kne sumbat dlm peti surat nnti. haha










ni dani shay. kla korang bukak youtube, search dia. justin bieber looks like HER.
dia ni pmpuan and she looks fine to be a woman. xde pun dia kecoh2 nak jadi lelaki.


haha. aku dah membebel gila sebab bengang ngn utusan sengal cakap maahad tahfiz ajar budak2 jd pengganas. mmg aku pengganas. aku pengganas ngn orang yg suka curi duit rakyat yg susah !
kerajaan bodoh ! haha. amek kau sbijik.

Saturday, June 4, 2011

balik ke sarang .

cari duit dengan churpchurp sambil berblogging :D

malam ni aku start perjalanan balik ke sarang .

jauh perjalanan aku. beratus2 kilo meter. makan masa 8 jam . jalan pulak malam2 . gelap . tapi aku suka !

aku xsuka naik burung pegi balik sarang. mmg cepat sampai tapi aku xenjoy . xsempat panas punggung da sampai. ape ke hal best nye cmtu . baik la aku naik gajah . lambat smpai pun aku boleh enjoy. tengok2 pemandangan, cari2 hantu kt celah2 pokok2 pisang kt tepi2 jalan tu. haha . selama 8 jam tu aku boleh ulang 67 lagu sebanyak 6 kali tanpa henti. mmg berasap telinga nanti . tapi nk wat cane, aku suka camtu drp naik burung yg xsempat nak lelap dah kne turun .

dulu aku penah jugak la naik ulat . lambat siot ! melampau2 la pulak lambatnye. naik kul 7 mlm sampai 12 tgh hari .haaa. camtu pun aku xsuka gak . dah amek masa tido tengah hari aku. nnti aku jadi makin letih. sekali je la aku naik. mmg la naik ulat plg selamat sbb satu, dia slow dan kadar kemalangan tu jarang2 gila melainkan ulat berenti tgh2 jalan sbb lapa xpun kaki tersekat ngn pape .

kla nak naik lembu tu, boleh je tapi sape nk drive? aku xboleh drive lagi. lesen xbuat lg lagipun gila apo aku nk drive lembu jauh2 . mau kne pelempang ngn mak aku lerrr.

aku takut jugak naik gajah. kla tibe2 dia rase nk joging ke, rase darah muda mencanak2 naik, mampus dia lari laju2 tak ke naya aku nnti. tapi, ajal maut Allah punya keje. yg penting, aku percaya hidup mati aku kt tangan Dia . tapi, yela kan percaya je pun xboleh jugak. kene la berikhtiar jugak. sekurang2nye berdoa mintak2 dijauhkan yg xbaik tu kan .

eh eh, tadi kan aku pegi jalan2 jap ngn mak aku . pastu mase mak aku nga belek2 bag tangan kat market tadi ade la kan sorang gadis ayu cantik tangok aku. semacam gila bahasa mata dia. dia tengok aku atas bawah. heh, kau nape hah? sakit mata ke tengok aku pakai xcool cam kau. hekeleh . pakaian mcm kau aku takat buat sapu lantai jo kott. dah la ketat pendek , seksi la senang aku nk cite. aku plg geram tgk jeans dia tu. rase cm nak toreh2 je jeans tu bagi masuk angin sket. hari ni panas sangat . tengok dia, makin hott lak aku rase. haha
err. gadis ayu seksi manis melentik ni xde kaitan ngn kisah gajah aku nak naik malam ni .

sorry ye korang aku bukan jenis suka letak gambar2 comel2 sbb aku malas nk search gambar2 then copy, then paste then tu then ni. kla aku rajin , aku letak la gambar .

doakan keselamatan kita semua dunia akhirat . amiin .


be a prince/princess of cuteness . auww


pamper yourself at SPA :)

Friday, May 27, 2011

kisah pasal diri aku dan perasaan aku :(

aku xpenah rase mcm ni. em. penah gak dulu sekali tapi aku xrase sgt. tapi kali ni rase sedih gile rase mcm nk nanges je tiap2 hari.

aku rase jeles dan sedih gile bila dapat tau adik aku kapel. kenapa aku nk jeles? kenapa aku nk sedih?

aku jeles sbb dia adik aku. dia lelaki. aku jeles bukan sbb aku xdpt kapel mcm dia tapi aku jeles ngn pmpuan tu sbb adik aku lg syg dia drp dia syg aku. pdahal aku ni sape? jiran umah sebelah dia? aku kakak dia la wey! kau pmpuan , kau bukan sape2 dlm family aku okay. kau tu xlayak to be a part of my family selagi kau xbrubah, pakai tudung, dalami agama, tahu batas2 pgaulan lelaki-prmpuan . sedar diri la wey. berubah la kla nak sgt dekat adik aku. aku tau kau ngorat adik aku. tapi adik aku main2 je ngn kau. kau je yg mcm gila perasan sorg2 mcm adik aku nk amek wat bini. tolong la weyy..luar pagar rumah jiran aku lagi mak aku reject kau kla kau nk dtg umah mintak restu .

kenapa lak aku nk sedih? korang xsedih kla adik bradik sndri wat dosa dpn mata korang? dia bukan mcm tu dlu. dlu kecik2 dia sgt sgt sgt penyegan ngn pmpuan. ngn aku, mak aku , kakak aku ngn adik bgsu aku je dia ok. pmpuan lain, jgn harap dia nk tegur. tapi skng, siap kapel pulok dohhhh !!!! sedih gile weyy.

aku tau dia sunyi sbb dia mbesar dgn dua org prmpuan membesar ngn dia. dia xde geng to be a real boy. kitorang pun nk lyn perangai lelaki dia bila kitorang main game lumba kete je la. yg lain2, kitorang xmampu nk lyn. main tumbuk2 mampus lebam aku nnti. nak main bola sepak, sory bnyk2. dia main kasar gila. adik bgsu aku takut nk main ngn dia.

aku tau perasaan dia sbb aku dlu mbesar ngn dua orang abg dan dia pun lelaki. kakak sulung aku bz blaja. adik bgsu aku mmg pmpuan tp jarak umr kitorang jauh. aku tau perasaan sunyi dia tapi alhamdulillah aku selamat drp jd mcm dia sbb bg aku an unknown man is a disaster for me. baik aku elak awal2.

aku xnak cite knapa aku pnye mindset mcm tu. tgk la kla tbukak hati aku cite. post ni aku nk fokus psl perasaan aku thadap pbuatan adik aku. aku tringin nk slowtalk ngn dia tapi dia slalu ngelak.

possibility utk dia bace post ni aku rase 0.001% . aku xmengharap dia bace dan phm isi hati aku tapi aku saje nk bercerita sbb sejak aku tau dia kapel, aku mula jd coward .

dear bro, kau harapan keluarga bro. kau impian mak ayah bro. kau cita2 aku bro. jgn kau musnahkan impian, harapan dan cita2 ni bro. jg diri bro. kenal btol2 mane baik mane buruk bro. kau lelaki bro. tanggungjawab kau bnyk bro.

kpd wanita2, pmpuan2, gadis2, jaga diri. jgn jd tlalu murah buat lelaki. diorang mmg suka kla korang lyn diorang tp niat diorang nk main2 je . isi masa terluang. adik aku sndiri buat pngakuan neh. jaga batas agama. buat setiap suruhan Allah dan jauhi sume larangan Nya. dunia skng ni terlalu pelik ikut logik.

farewell then :|







i hope that you can hold our hands to guide us to Heaven one day, bro. take us to see Muhammad SAW.

Thursday, May 26, 2011

khairunisa' amira

skng ni aku da normal balik . haha

weh khairunisa' amira , eche lebe deck KIUTT tuttt. haha

wat aku malu je budak nisa' neh .

saje je nih . nk menyuruh si budak nisa' tu bace post aku . mesti dia suke auw auw .

HAHA eche lebe deck !


video

aku akan jadi cmni kla budak nisa' tu ade problem . seriusly, aku admire dia gile2. heheh

LEAVE HER ALONE !

Saturday, May 21, 2011

masuk malam ni, aku rase perangai aku mcm hantu. dah 2 malam

heartless

ALLAH ada. Dia tahu ape yg tbaik . tapi hati aku masih pedih tau ! arghhh .

brielle. nape pegi da? xnak pegi ngn sy?

Goodbye Brielle
Only whispers can tell
Of the sweet dreams that we knew so well
I'll see you around our dear ocean town
The frozen days we set ablaze
Sent me drifting away
Like a butterfly, I floated by and now I'm alone
I wish I knew when I'll be back again
So until then I wish you well
My dear Brielle

dear brielle, you know me so well. how can i stand with this situation?
* aku dah xtau nk cakap ape. mulut ni mcm dah tkunci. biar hati yg cakapkan. mata, kau diam !


So until then I wish you well
For the time being farewell
My dear Brielle



farewell my dear brielle.
video

Sunday, May 8, 2011

churpchurp neh

hey .

dah tau kan aku join churp2. xtau? xbace post aku xlepas la tu. neh aku bg link . aku saje je join. xbniat nk duit pun * heh, ayat same mcm yg hari tu. haha

ni aku nk cite pasal salah satu drp pe yg aku share. ni iklan sal budak DiGi dah buat yg korang boleh surf FB ( face book ) tiap2 hari tiap2 mase xtido pun xpe dengan harga sringgit sehari. korang nk bersuka ria dengan kwn2 boleh la ni dimana2 sahaja tanpa perlu korang bukak laptop/pc pastu terhegeh2 lak cari wifi . kla broadband tu xbbayar, nanges xblagu la korang. haha

tapi, korang kne la gne num DiGi. kla gune num celcom, maxis xboleh. jadi kla korang nk langgan neh, pastikan korang bela budak DiGi kuning tu dulu ok. kla korang berminat, klik neh DiGiFBanniversary

dan dan. kla korang nk jd churper mcm aku dan berpromote kt belog korang, FB korang , Twitter korang, ym, skype sume2 lah korang klik neh [jadichurperthemorethemerrier] dan sign up. pastu beresss !

ok. selamat berenjoy.


p/s : korang nk langgan yg FB tu gunakan utk kebaikan tau. jgn hengat nk bergossip a.k.a mengumpat je. dosa kang .









budak DiGi nga jalan2 ngn abg angkat DiGi dia. hepi sungguh !

selamat hari ibu .

assalamualaikum.

selamat hari ibu buat semua ibu2 di dunia. aku tau aku lmbt wish. hehe

aku xpggil ibu. aku pggil mama. so, mama, selamat hari mama. tq for everything. tq for the whole things you have done to me. you sacrifice everything for me. you are the BEST foreva !

kenapa ALLAH agkat darjat seorang ibu? ape kepentingan ibu buat seorang anak?

tanpa kehadiran seorang ibu, korang xkan hidup. korang xkan dapat rasa mkn eskrem , gula2, nasi free, ayam goreng, ayam golek, ayam panggang, tomyam, sup ikan, ikan bakar air asam, budu, tempoyak, roti john, air milo susu , teh 'o, kopi pekat , telan pill chi kit teck aun time cirit birit , makan ubat batuk bergelen2 kla batuk , sapu gamat kt tempat luka dan bnyk2 lagi . korang sikit pun xkan rasa sume tu tanpa kewujudan ibu.

mybe ade antara kita yg dah kehilangan ibu mybe dari kecik, lepas lahir, xsempat nk mnyusu pun tp ingt la kla ibu korang xde, korang xkan lahir . TAKKAN PUNYEEE !!!!

aku sbnrnye lupa nk call mama aku. hehe. nk wish kt mama aku malu la. segan. kla nk mintak maaf time aku wat slh pun aku xckp depan2. aku akan masak sedap2 ngn kemas rumah je. tu je cara aku mintak maaf. aku xreti cakap .

jadi, aku wish kt belog je la. hehe. nnti balik , aku nk msk best2 punyo utk mama aku. orrait !

p/s : korang jangan jeles. nk merasa makan sedap, korang berharap la nnti korang dapat anak cam aku tp bukan pemalu penyegan nk wish kt korang. haha

korang hadiahkan utk ibu, mama, ummi, mok, mek, maa, etc dengan menyertai neh . amek2 gambar ngn ibu korang wat kenangan dan mane tahu dapat hadiah boleh la korang blnje mk korang. klik neh MOM ON FACEBOOK



SELAMAT HARI IBU ! SEMOGA PARA IBU SENTIASA DIRAHMATI DAN DILINDUNGI ALLAH SENTIASA. SEMOGA SENTIASA DITEDUHI PAYUNG KEBAIKAN DAN GANJARAN SYURGA BUAT SEMUA IBU2 DI DUNIA.





i love you

Thursday, May 5, 2011

perubatan

assalamualaikum.

korang sehat? bagus. xsehat, makan ubat eh.

tadi aku baca kt malaysiakini pasal kursus baru perubatan di semua IPT dibekukan. sedih weh. korang baca la lebih lanjut.

aku bukan budak medic . tapi aku kawan budak2 medic. bukan medic tp pre-medic. kami asasi lg. wlupun kitorang asasi lg kan, kitaorang still ade cita2 . ingt kawan2 aku tu nk jd doctor saje2 nk isi masa lapang? nisbah 1:400 ? sikit je tu. bukan beratus2 org sakit. haha. tq kementerian pengajin tinggi. i love you.



korang rajin on9 kan? sbb tu suka jalan2 kt belog aku kan. hadiah utk korang2 yg suka jalan2.

Friday, April 29, 2011

churpchurp . menatang apa?

How does getting rewarded through sharing sounds like to you? Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community!

assalamualaikum. hehe. aku join churpchurp. menatang apa churpchurp neh? aku pun xtau. haha. saje2 je aku join nk isi masa lapang. ok . begini . churpchurp neh dia mcm site yg menawarkan perniagaan kepada kita tp kita xyah kua modal. keje kita, iklankan je. setiap kali org klik, kita akan dpt hasil. (nk tau lanjut, rajin2kan diri wat research. hehe)

aku try neh bukan sbb duit sgt tp ade la jgk sbb duit. haha. mane tau Allah nk bg rezeki lebih kan. aku pun xberniat nak kan duit tu. its more to have fun for myself. haha.

mesti korg rase cam, eww ape la aku ni nk jadi salesgurl ke apew. bukan macam tu. tujuan aku post kt cni, nk kenalkan korang dengan mende alah neh. mane la tau kan korang nga jalan2, pastu ade orang tnye adik tau x churpchurp tu spesis apa? haaa. kan senang kla korang tau. xdela kene tipu. kiranya aku menolong korang utk tidak ditipu sambil mberi informasi kpd korang. bagus x aku? eccceeeehhhh ! haha

oklah. kla korang nak join churpchurp , korang klik je link atas tuh.


p/s: aku xreti bab2 meniaga sbb aku xpandai berkata2. tapi kla nk aku meraban dlm belog, aku dah meraban. haha.


ADIOS !

Thursday, April 28, 2011

kawan kepada kawan kepada kawan kepada kawan.

hey kawan, jangan pergunakan kawan utk tolong kawan . nak mintak tolong, bgtau terus terang. jangan rahsia2. mcm mane kawan nak yakin kla kawan asyik nak berahsia. cuba tiba2 kawan tau yang kawan dipergunakan je , ape perasaan dia hah ?? argghhh !!!!

kawan, aku tau aku bukan kawan baik bagi kau kawan tapi aku, ade hati dan perasaan kawan. aku xnak kawan aku dipergunakan oleh kawan aku sendiri dan aku pulak jadi kawan yang menghubungkan kawan kawan tu. cehh. jadi baik la kawan.

kla setakat nak bagi kawan ngko ngorat kawan aku dan saje2 ngko mintak num ngn aku dan xnak bagitau sebab n hanya kata ade hal, pigi jalan la kawan weh. jangan perbodohkan aku kawan.

ok. da zohor. argghhh!!! kawan ape ngko ni hah ? kawan skolah? kawan lama? kawan kepada kawan? kawan facebook? kawan ape ape? ape?

aku xnak dapat DOSA wlupun dalam hal ni mmg aku xbdosa sbb aku xtau pape tapi aku, sebagai kawan xnak kawan dapat dosa jugak. paham x? kla aku cegah kawan drp dpt doa, aku dpt pahala. dan, kawan bila dah terbantut niat xbetul dan agak jahat sebab berdosa pun akan dapat pahala sbb baru niat je tp xbuat. ade paham x kat ctu?????

ngko islam. aku islam. aku nak pahala. ngko nak pahala. so, ape lagi ngko nak hah kawan?

ok la kawan.

satu pesanan aku. aku jeles tengok orang ade kawan. aku ada kawan . jaga kawan tu.












i am an alien . wooo wooo . u re under my control. . . wooo wooo . . . . .

Tuesday, April 26, 2011

i'm tired - justin bieber

tu lagu baru bieber yg korang xkan mampu dgr sampai kiamat.

aku letih jalan2 kat belog orang. da la belog2 orang dewasa. mmg open gila2 la kata2 tu . malu aku. tapi aku suka baca belog orang tua sbb diorang xcakap pasal beliebers (bieber's fans )yg ntah ape ape macam bangang joget2 xsedar diri nak mati bila2. aku xkutuk bieber dan aku xkutuk peminat bieber yg baik (korang yg hanya dengar lagu, tiap2 hari tenung poster bieber tu aku kategorikan baik la jugak . heheh )

yg aku bengang yg macam beruk makyeh terkinja2 pastu jerit2 macam kne rasuk. heh, drp korang terkinja2 tu, baik la korang pegi bersihkan kwsn skola ke, kwsn msjid ke, halaman rumah, kwsn taman permainan, sapu sampah ke. banyak faedahnye. pastu yg menjerit2 mcm orng xabs belaja tu baik la korang g hafal pape. quran ke, buku skola ke. ingt biologi , chem, physic tu senang sgt ke hah? ingt, jgn perasan pandai sbb ALLAH boleh tarik ilmu dan kepandaian tu bila2 masa.

nape aku xsalah kan bieber? kan bieber punca jadi mcm ni. heh. suka hati dia lah nak watpe pun. nak minum susu sambil menyanyi ke, nak menulis sambil bercakap ke, suka hati dia la. yg korang2 gatal nak idolakan dia tu apesal? dia blaja tinggi ke? dia pandai? dia baik? dia peramah?

arggghhhh!!!! aku benci peminat bieber yg sanggup jual maruah sbb minat gila kt bieber. pegi jalan daa !

aku xjeles sbb aku tau jalan hidup aku dan aku minat sorang je. aku minat , aku minat , diri AKU sendiri sbb aku admire aku. haha

kan best kla minat diri sendiri. aku nak joget pun xdenye nak joget dpn org ramai hanya smata2 nak bgi org yg kita minat tgk. dsbbkan aku minat diri aku sndiri, sgl persembahan aku, joget2, nyanyian, sume2 yg aku buat aku tujukan utk diri aku. xdenye nak pening2 org yg aku minat tu layan aku ke x sbb aku tau mesti confirm aku akan layan.

genius x aku? korang jangan jeles ! haha





hai awak, saya minat awak. ni bunga ni, saya nak bagi kat awak. awak ambik ye. awak simpan tau. saya petik kat gunung himalaya. awak kene jaga betul2 tau. letih saya mendaki. fuhh.. letih tau. ok la awak. bubye awak. awak ambik tau tau. tata~









ya ALLAH, jauhilah keluarga, sahabat2, rakan2, kawan2, saudara2 seIslam, kaum kerabat, keturunan aku drp jadi peminat dan pemuja manusia yg serba kekurangan yg menyokong maksiat . amiin


p/s : teringin jgk nak merasa kipas-bieber-tak-mati-mati komen. xpun kutuk aku. sbb aku nak tnye nape minat bieber. aku berkeinginan nak tahu !!!!

Thursday, April 14, 2011

ape rase bila sunyi

back to love. haha

ape perasaannye bila sunyi?

sunyi dari sape?

kenapa nak sunyi?

haha. sume orang akan rasa sunyi.

sunyi dari kawan2 . sunyi dari angin luar bilik. sunyi dari air yg mengalir. sunyi dari sejadah yang terbentang. tuhan sengaja tinggalkan kita dalam keadaan sunyi . DIA nak bagi kita peluang untuk rasa keadaan dalam kubur. keadaan di mahsyar . keadaan di saat kita sibuk dengan sume hal2 dunia.

sunyi itu memedihkan. MEMANG PUN ! even suami yang setiap hari mendengar bebelan isterinya saban hari tapi satu ketika tiada seciput pun suara isterinya kedengaran, pasti dia akan merasa sunyi malah lebih pedih rasanya daripada terpaksa menadah telinga mendengar bebelan isteri.

aku cakap betul. kadang2 aku rindu pulak nak dengar mak aku marah aku, nasihat aku walaupun aku mmg selalu wat acuh xacuh ngn nasihat mak aku. rindu nak dengar akak aku membebel bila aku malas2 xnak bangun dari katil. haha.

...............................................

okay aku dah xtau nak taip hape. bubye

wassalam.

Saturday, March 26, 2011

im a BIG BIG BIG girl.

haha.

suppostedly.

AKU DAH BESAR !

please, stop depending on others shoulder.

oh man, how can i do that. gila.

i need you. BESTFRIEND.

Wednesday, March 23, 2011

the good patient.

assalamualaikum wbt.

mcm sume tahu, hari ni result spm kua kan. aku tumpang gembira kepada junior2 yg berjaya capai target dan lepas target. tp kla ad yg tersasar, jgn bimbang . ade peluang lagi. mcm aku. resuly aku gile xcantik. aku kecewa, menyesal, sedih, etc. tp aku pikey kla aku kecewa, sedih, menyesal etc skalipun bukannye result aku jadi gempak.

ehem . aku bukan nak cite sal result aku yg xmemuaskan hati sume orang tp cite sal keadaan aku hari ni. sempena result spm 2010 kua.

dear, truly congrats to you. saya bangga dengan awak, kejayaan awak, kerajinan awak. but i truly hope that we can meet each other again, or even better everyday. awak tau kan, awak je bestfriend sy. mmg org lain pun bestfriend sy tp dengan dgn dorang bukan sume hal sy cite. bukan sume sy luahkan. awak lain. benda yg sekecil2 kuman pun sy bagitau kan.

tapi

this is your future. i have no right to determine your future. im not your parents. im not you. sy tau ciacita awak, keinginan awak, impian awak, harapan awak. sebab tu sy xnak la kacau future awak tp satu je sy mintak.

please don't go away from me.

BESTFRIEND

tu je.

bubye.

Wednesday, February 23, 2011

perjalanan yang mengasyikkan

aku naek tren. ade seorang wanita muslim. tshirt ketat lengan pendek. jeans kecik sendat cam sarung nangka. rambut panjang lurus cam pontianak. heh . malu ngn cina kt sebelah.

dekat batu caves. ade seorang wanita muslim. duduk atas motor. bibir purple. rambut mcm statement atas tp pendek sket. letak rokok kat bibir, nyalakan api. fuhhh. sedap dia sedut asap. segan lak ngn india kat situ.

depan gerai jual bantal. ade seorang wanita muslim. pakai skirt bwh sket ke lutut. baju mcm statement plg atas. rambut mcm yg atas jgk. bertepek2 ngn suami [kot la]. tebal muka ni ngn kakak indon jual air tebu kat tepi tu.

mana islam? diorang letak kt mana? kt perut? sbb sume minah2 muslim tu pakai bju xnampak pusat. malu beb. nak ajak orang kenal islam tp kla orang tanye boleh bg model x orang2 islam macam mane? aku nak tarik tiga tiga minah ni aku kate ni la model nye. model yang memusnahkan otak. heh. tolong sedar diri sket hidup xsampai beratus ratus tahun tapi da berlagak mcm boleh hidup berjuta juta tahun lagi. * im not saying that im better than them but need to know that we should always tazkiyatunnafs.

ya ALLAH jauhkan kami dari sifat tercela dan jauhkan kami dari kemurkaanMU. kami berlindung 360' 100% dibawah naunganMU. luruskan jalan kami ke syurga. block kami andai kami tersesat ke highway neraka. amiin.

Thursday, January 27, 2011

bacala. baru tau.

semalam, aku dalam kelas.
duduk sebeah orang sebelah aku. satu kelas nga bincang pasal past year questions. ye la kan, final da nak dekat. aku pulak makin xsabar nak balik. rindu pulak daging masak kunyit mak masak. sup tulang. sup sayur. singgang ikan. *tetiba rasa nak nanges ! huh.

back to the story. tiba2 aku tdengar orang belakang aku nga baca Quran. macam pelik dalam kelas orang sibuk2 ngan soalan , dia senang hati baca Quran. aku teliti bacaan dia. sayang. dia baca tersekat2. pendek panjang xtau da mane satu. aku fikir. Allah ciptakan aku dalam rahim mak aku yang bersusah payah didik aku kenal tuhan, kenal agama, kenal kitab suci. * part ni memang aku leleh. xtahannn ! ALHAMDULILLAH.

xtau la kla aku berada kt tmpat orang belakang aku tu. xbertuah macam aku. tapi, tu la. aku lambat tahu bersyukur. aku tau Allah saja uji aku. nak tengok bila aku boleh sedar. bila aku sedar, aku lupa balik. haha. malu beb. aku islam by chance. a coincidence which i should proud of it but im not ! aku malu dengan orang yang islam by choice. diorang lagi faham islam. mmg betul la ape kata DATUK ALI RUSTAM ; dia dakwa DAP lagi faham Islam daripada orang islam sendiri yang kurang faham. heh pakcik, dah tau xfaham, g la belajar. ape standard punye statement. * sorry, aku masukkan elemen politik sket. saje je, nak segarkan otak yang tengah layu kene brainwash ngn kerajaan pasal janji yang meloyakan.

aku xnak jadi macam DATUK ALI RUSTAM yang comel tu. sebab aku nak usaha untuk belajar dan faham ISLAM! tapi, bila aku faham Islam, aku ekstremis ke?

jawapannya, TAK. malah aku akan jadi lagi pandai dari DATUK ALI RUSTAM. yeah! pakcik, kita lawan dua ea sape lagi faham Islam. haha

Thursday, January 20, 2011

hari ini dalam sejarah

assalamualaikum.

heh. sejarah aku je . xde dalam buku teks sejarah kbsm mahupun kbsr. JANGAN CARI ! haha. just kiddin. hoih. letih gila hari ni. tadi pegi time square yang mane baru aku tau name penuhnye BERJAYA TIME SQUARE. haha. ayoyo. malu dey macha. haha

hari ni THAIPUSAM. teringin jgk nak tgk perayaan diorang tapi takut lak. sebab yela, tetibe je aku sorang2 je bertudung cam cekodok tercongok tengok dorang . segan la. haha.

pastu tadi jalan2 kat dalam BTS tu kan, ternampak bbrape budak2 kecik yang kla tengok kt mata dorang tu, mcm berlagak besar macam lagi besar dari aku walaupun kecik. haha

sedih tengok budak2 sekarang. kecik2 da tau berjalan2 kt tmpat cmtu. aku dulu nk pegi maen masak2 kt umah jiran pun kne soal siasat macam2 ngn mak. nak salahkan sape ea?
fikir la sndiri. aku letih. da 3 hari aku xcukup rehat tp terlebih gula. xpela. aku xde mood nak cite lagi. cume tu la, aku ngadap lumix tadi sampaikan encik kedai tu macam gelabah je takut aku pow. haha

okay lah. bubye sayang.

nak rehat cukup tapi xnak qada takut esok lusa pun teringin nak qada jgk.

wassalam.

p/s : td ade gay nak cium aku tapi aku wat donno dan dia pun diam je smbil buat mulut mcm nak bercium tu sebab gay tu model pmpuan yang diambik gambarnye wat poster tampal kt tiang jmbatan. sayang aku xamek gambar gay tu kla x aku bleh buktikan, xpela kla xnak percaya. aku xmintak pun. haha

tata now :)