Wednesday, October 5, 2011

dah lame xbuat cerita.

dah usang dah belog neh. kesian dia. tapi aku xkesah pun. haha

aku dah start cuti. yeah! 4bulan. aku nak buat ape? tersengih2 depan lappy 24jam selama 4bulan mampu merosakkan saraf aku. tapi aku teringin nak tgk crita DUA ALAM. hoho. tadi tengok hantu bonceng. aku bagi thumbs down. xsedap. wwwwuuuuuuu. jangan nanges.


eh. aku sebenarnya nak cakap pasal benda lain. tapi aku bengang ngn adik aku. haha. dia masak punya bersepah kat dapur tu pastu sedap2 dia cakap jap lagi nak kemas. tapi yg kemas, yg basuh smpai licin tu, aku. aku basuh sambil mbebel dalam hati sebab malas nk dengar orang nanges. haha

aku pikir mentaliti orang2 dalam dunia ni kadang2 sangat singkat. even perdana menteri pun kdg2 guna otak pun xsampai 5 peratus. haha. padan muka aku kutuk, hihi.

aku bagi situasi .

SITUASI A
encik bos: kamu bdua, nanti belikan saya roti canai dua. kari lebih. xnak kuah dal. minyak kasi kawkaw.
budak 1 & 2 : baik encik bos.

dua jam lima puluh minit pastu,

encik bos: kengkorang, mane roti canai?
budak 1 : eh, dia dah belikan bos :)
budak 2 : mane ade. bukan kau ke yang beli?
budak 1 : ape aku pulak! bos tengok kat kau tadi kan.
budak 2 : hey, tolong sket ea. bos tengok amoi sebelah tadi ea. pandai2 je kau kan.
encik bos : shadap shadap. mane rotinye?
budak 1 : dia la belikan.
budak 2 : dia yg beli bos !

pastu, encik bos bengang, dia pegi beli sendiri. *sedapnya roti canai.


SITUASI B
baby : papa mama papa mama papa mama.
papa mama : ye barbie.
baby : esok barbie nak pegi jalan2 ngan kawan. nak pegi petrosains. nak ngorat abg yg jg gondola taik kambing tu. hikhik.
papa mama : amboi. yela2 pegi la barbie oi.
baby : yeah ! papa mama cool gilak ! auww. esok hantarkan tau. hihi

esoknye. pukul 10setengah .

baby : papa, bila nak gerak ni? nnti tiket habis laaa
papa : laa. kan mama yg hantarkan. pagi tanye mama. papa ade keje neh.
baby : mama! hantar la hantar la. barbie xsabar nak naik gelungsur sambil kencing dalam kain. cepat la cepat laa...
mama : aik. papa la yang hantar. mama nak goreng cekodok utk jiran ni hah. xmasak kang penghulu datang umah lak. mama bz neh. pegi main jauh jauh.
baby : argghhhh !!!! sape nak hantar neh?

tutt tutt tutt.

baby : hello, pakcik teksi, barbie nak mintak tulun. hukhuk.
pakcik teksi : apadia budak kecik oi.
baby : hantar barbie pegi klcc.
pakcik teksi : mak bapak hang buat pa? hang kecik2 pandai naik teksi sorang2 pakcik culik jual kang nyesal hang.
baby : dorang bizi pakcik :(


SITUASI C


kletung kletang bunyi kuali, periuk kene ketuk.

boboy : wahh. sedap nye bau. aroma yg membangkitkan selera. pandai gila super babai aku masak. kalah top chef, master chef, chef wan .
gigirl : ceh. buat megi goreng je pun. tu pun nak bangga seriak riaknye.
boboy : jap lagi boboy basuh kemas dapur !

mak panggil gigirl masuk dapur.

kemas dapur neh hah. bersepah macam muka boboy dah mak tengok.

gigirl : tapi makkkkkkk.......
mak : takde tapi tapi. kemas kemas.
gigirl : shit punye barboy. urghhhh!


SITUASI D

ucuk : link link . esok jom kite pegi jalan jalan. ucuk rindu link. hikhik
link : auww. jom jom. xsabarnye nak klua dating ngn ucuk yg bsuk betul2 xtipu.

esoknye tiba hari perdatingan.

ucuk : link , jom makan kat situ. macam sedap je makanan dia. dah la unik bentuk mangkuk dia. super cool!
link : auww. jom jom. link dah lame teringin nk makan makanan dalam mangkuk jamban camtu. cumil gilak mangkuk mangkuk jamban ni .teringn nak ade satu.

pastu diaorang punye sakan order mengorder dan makan sampai bunchet.

ucuk : phewiitttt * ni gaya panggil waiter stail xsenonoh.
link : hihihi.
ucuk : bill please.
waiter sambilan : lapan puluh tiga ringgit malaysia sembilan puluh tiga sen. encik nak bayar cash ke kredit card? kami xterima kredit card. kredit telefon pun xterima gak.
link : bayar la cuk. link xbawak duit. kad bank pun link sengaja tinggal kat rumah. auww
ucuk : laa. ucuk mane ade duit. ingatkan link nak belanje .
waiter smabilan : ade duit tak? macam xde duit je aku menengok korang neh.
link : alaa cukkk. link mane ade duit. dua ringgit setengah ni pun utk tambang lrt ngn bas rapid jew. auuuwwuuu.
ucuk : alaaa link .ucuk btol2 xbwk duit ni. ingtkan link nak blanje.
link : amboi. ucuk la belanje . majuk kam ! auww.

pastu diorang terpaksa jadi waiter tetap selama sebulan utk melangsaikan hutang makan makanan .



tu contoh2 yg aku mampu pikir. duhh. sempit gila pemikiran. korang perasan x ape yg same dalam empat situasi tak kool kat atas?

semua saling berharap antara satu sama lain. kan? manusia mmg camtu kan. mmg xleh lari dari perangai tu. boleh sebenarnya . satu cara penyelesaiannye.





TANYA ORANG YG TERBABIT, MINTAK KEPASTIAN .

utk situasi A, patutnye ade yg tnye encik bos tu nak suruh sape. budak 1 kah budak 2 kah atau amoi kah. tapi bos tu pun salah sebab ralit tengok amoi. haha
situasi B, papa ngn mama tu nampak sangat xberkomunikasi . sampaikan esoknye barbie tu terpaksa berdriverkan pakcik teksi . dah la kene jual. kesian gila.
situasi C. aku benci boboy tu. haha
situasi D pulak, kla dah gatal nak bercintan cintun, mase dating, jangan asyik nak harapkan orang belanje je. haha



aku rasa setakat tu je lah . aku xreti nak buat konklusyen. pandai pandai la pikir . bubye. auwww!















pehhh. tak sedap langsung belog si tua neh. cis. nyesal aku bace.

3 comments:

Asyiqin Yunos, said...

hahaha petrosains takleh bla

izaRamos said...

ok. dialog2 kau tuh sume aku trbyg dgn gaye kaw ckp mcm gay2 tuh BHAHAHA.
nice post :)

situaBANGKA said...

haha. gila gay.