Friday, May 27, 2011

kisah pasal diri aku dan perasaan aku :(

aku xpenah rase mcm ni. em. penah gak dulu sekali tapi aku xrase sgt. tapi kali ni rase sedih gile rase mcm nk nanges je tiap2 hari.

aku rase jeles dan sedih gile bila dapat tau adik aku kapel. kenapa aku nk jeles? kenapa aku nk sedih?

aku jeles sbb dia adik aku. dia lelaki. aku jeles bukan sbb aku xdpt kapel mcm dia tapi aku jeles ngn pmpuan tu sbb adik aku lg syg dia drp dia syg aku. pdahal aku ni sape? jiran umah sebelah dia? aku kakak dia la wey! kau pmpuan , kau bukan sape2 dlm family aku okay. kau tu xlayak to be a part of my family selagi kau xbrubah, pakai tudung, dalami agama, tahu batas2 pgaulan lelaki-prmpuan . sedar diri la wey. berubah la kla nak sgt dekat adik aku. aku tau kau ngorat adik aku. tapi adik aku main2 je ngn kau. kau je yg mcm gila perasan sorg2 mcm adik aku nk amek wat bini. tolong la weyy..luar pagar rumah jiran aku lagi mak aku reject kau kla kau nk dtg umah mintak restu .

kenapa lak aku nk sedih? korang xsedih kla adik bradik sndri wat dosa dpn mata korang? dia bukan mcm tu dlu. dlu kecik2 dia sgt sgt sgt penyegan ngn pmpuan. ngn aku, mak aku , kakak aku ngn adik bgsu aku je dia ok. pmpuan lain, jgn harap dia nk tegur. tapi skng, siap kapel pulok dohhhh !!!! sedih gile weyy.

aku tau dia sunyi sbb dia mbesar dgn dua org prmpuan membesar ngn dia. dia xde geng to be a real boy. kitorang pun nk lyn perangai lelaki dia bila kitorang main game lumba kete je la. yg lain2, kitorang xmampu nk lyn. main tumbuk2 mampus lebam aku nnti. nak main bola sepak, sory bnyk2. dia main kasar gila. adik bgsu aku takut nk main ngn dia.

aku tau perasaan dia sbb aku dlu mbesar ngn dua orang abg dan dia pun lelaki. kakak sulung aku bz blaja. adik bgsu aku mmg pmpuan tp jarak umr kitorang jauh. aku tau perasaan sunyi dia tapi alhamdulillah aku selamat drp jd mcm dia sbb bg aku an unknown man is a disaster for me. baik aku elak awal2.

aku xnak cite knapa aku pnye mindset mcm tu. tgk la kla tbukak hati aku cite. post ni aku nk fokus psl perasaan aku thadap pbuatan adik aku. aku tringin nk slowtalk ngn dia tapi dia slalu ngelak.

possibility utk dia bace post ni aku rase 0.001% . aku xmengharap dia bace dan phm isi hati aku tapi aku saje nk bercerita sbb sejak aku tau dia kapel, aku mula jd coward .

dear bro, kau harapan keluarga bro. kau impian mak ayah bro. kau cita2 aku bro. jgn kau musnahkan impian, harapan dan cita2 ni bro. jg diri bro. kenal btol2 mane baik mane buruk bro. kau lelaki bro. tanggungjawab kau bnyk bro.

kpd wanita2, pmpuan2, gadis2, jaga diri. jgn jd tlalu murah buat lelaki. diorang mmg suka kla korang lyn diorang tp niat diorang nk main2 je . isi masa terluang. adik aku sndiri buat pngakuan neh. jaga batas agama. buat setiap suruhan Allah dan jauhi sume larangan Nya. dunia skng ni terlalu pelik ikut logik.

farewell then :|







i hope that you can hold our hands to guide us to Heaven one day, bro. take us to see Muhammad SAW.

Thursday, May 26, 2011

khairunisa' amira

skng ni aku da normal balik . haha

weh khairunisa' amira , eche lebe deck KIUTT tuttt. haha

wat aku malu je budak nisa' neh .

saje je nih . nk menyuruh si budak nisa' tu bace post aku . mesti dia suke auw auw .

HAHA eche lebe deck !


video

aku akan jadi cmni kla budak nisa' tu ade problem . seriusly, aku admire dia gile2. heheh

LEAVE HER ALONE !

Saturday, May 21, 2011

masuk malam ni, aku rase perangai aku mcm hantu. dah 2 malam

heartless

ALLAH ada. Dia tahu ape yg tbaik . tapi hati aku masih pedih tau ! arghhh .

brielle. nape pegi da? xnak pegi ngn sy?

Goodbye Brielle
Only whispers can tell
Of the sweet dreams that we knew so well
I'll see you around our dear ocean town
The frozen days we set ablaze
Sent me drifting away
Like a butterfly, I floated by and now I'm alone
I wish I knew when I'll be back again
So until then I wish you well
My dear Brielle

dear brielle, you know me so well. how can i stand with this situation?
* aku dah xtau nk cakap ape. mulut ni mcm dah tkunci. biar hati yg cakapkan. mata, kau diam !


So until then I wish you well
For the time being farewell
My dear Brielle



farewell my dear brielle.
video

Sunday, May 8, 2011

churpchurp neh

hey .

dah tau kan aku join churp2. xtau? xbace post aku xlepas la tu. neh aku bg link . aku saje je join. xbniat nk duit pun * heh, ayat same mcm yg hari tu. haha

ni aku nk cite pasal salah satu drp pe yg aku share. ni iklan sal budak DiGi dah buat yg korang boleh surf FB ( face book ) tiap2 hari tiap2 mase xtido pun xpe dengan harga sringgit sehari. korang nk bersuka ria dengan kwn2 boleh la ni dimana2 sahaja tanpa perlu korang bukak laptop/pc pastu terhegeh2 lak cari wifi . kla broadband tu xbbayar, nanges xblagu la korang. haha

tapi, korang kne la gne num DiGi. kla gune num celcom, maxis xboleh. jadi kla korang nk langgan neh, pastikan korang bela budak DiGi kuning tu dulu ok. kla korang berminat, klik neh DiGiFBanniversary

dan dan. kla korang nk jd churper mcm aku dan berpromote kt belog korang, FB korang , Twitter korang, ym, skype sume2 lah korang klik neh [jadichurperthemorethemerrier] dan sign up. pastu beresss !

ok. selamat berenjoy.


p/s : korang nk langgan yg FB tu gunakan utk kebaikan tau. jgn hengat nk bergossip a.k.a mengumpat je. dosa kang .









budak DiGi nga jalan2 ngn abg angkat DiGi dia. hepi sungguh !

selamat hari ibu .

assalamualaikum.

selamat hari ibu buat semua ibu2 di dunia. aku tau aku lmbt wish. hehe

aku xpggil ibu. aku pggil mama. so, mama, selamat hari mama. tq for everything. tq for the whole things you have done to me. you sacrifice everything for me. you are the BEST foreva !

kenapa ALLAH agkat darjat seorang ibu? ape kepentingan ibu buat seorang anak?

tanpa kehadiran seorang ibu, korang xkan hidup. korang xkan dapat rasa mkn eskrem , gula2, nasi free, ayam goreng, ayam golek, ayam panggang, tomyam, sup ikan, ikan bakar air asam, budu, tempoyak, roti john, air milo susu , teh 'o, kopi pekat , telan pill chi kit teck aun time cirit birit , makan ubat batuk bergelen2 kla batuk , sapu gamat kt tempat luka dan bnyk2 lagi . korang sikit pun xkan rasa sume tu tanpa kewujudan ibu.

mybe ade antara kita yg dah kehilangan ibu mybe dari kecik, lepas lahir, xsempat nk mnyusu pun tp ingt la kla ibu korang xde, korang xkan lahir . TAKKAN PUNYEEE !!!!

aku sbnrnye lupa nk call mama aku. hehe. nk wish kt mama aku malu la. segan. kla nk mintak maaf time aku wat slh pun aku xckp depan2. aku akan masak sedap2 ngn kemas rumah je. tu je cara aku mintak maaf. aku xreti cakap .

jadi, aku wish kt belog je la. hehe. nnti balik , aku nk msk best2 punyo utk mama aku. orrait !

p/s : korang jangan jeles. nk merasa makan sedap, korang berharap la nnti korang dapat anak cam aku tp bukan pemalu penyegan nk wish kt korang. haha

korang hadiahkan utk ibu, mama, ummi, mok, mek, maa, etc dengan menyertai neh . amek2 gambar ngn ibu korang wat kenangan dan mane tahu dapat hadiah boleh la korang blnje mk korang. klik neh MOM ON FACEBOOK



SELAMAT HARI IBU ! SEMOGA PARA IBU SENTIASA DIRAHMATI DAN DILINDUNGI ALLAH SENTIASA. SEMOGA SENTIASA DITEDUHI PAYUNG KEBAIKAN DAN GANJARAN SYURGA BUAT SEMUA IBU2 DI DUNIA.





i love you

Thursday, May 5, 2011

perubatan

assalamualaikum.

korang sehat? bagus. xsehat, makan ubat eh.

tadi aku baca kt malaysiakini pasal kursus baru perubatan di semua IPT dibekukan. sedih weh. korang baca la lebih lanjut.

aku bukan budak medic . tapi aku kawan budak2 medic. bukan medic tp pre-medic. kami asasi lg. wlupun kitorang asasi lg kan, kitaorang still ade cita2 . ingt kawan2 aku tu nk jd doctor saje2 nk isi masa lapang? nisbah 1:400 ? sikit je tu. bukan beratus2 org sakit. haha. tq kementerian pengajin tinggi. i love you.



korang rajin on9 kan? sbb tu suka jalan2 kt belog aku kan. hadiah utk korang2 yg suka jalan2.