Friday, May 27, 2011

kisah pasal diri aku dan perasaan aku :(

aku xpenah rase mcm ni. em. penah gak dulu sekali tapi aku xrase sgt. tapi kali ni rase sedih gile rase mcm nk nanges je tiap2 hari.

aku rase jeles dan sedih gile bila dapat tau adik aku kapel. kenapa aku nk jeles? kenapa aku nk sedih?

aku jeles sbb dia adik aku. dia lelaki. aku jeles bukan sbb aku xdpt kapel mcm dia tapi aku jeles ngn pmpuan tu sbb adik aku lg syg dia drp dia syg aku. pdahal aku ni sape? jiran umah sebelah dia? aku kakak dia la wey! kau pmpuan , kau bukan sape2 dlm family aku okay. kau tu xlayak to be a part of my family selagi kau xbrubah, pakai tudung, dalami agama, tahu batas2 pgaulan lelaki-prmpuan . sedar diri la wey. berubah la kla nak sgt dekat adik aku. aku tau kau ngorat adik aku. tapi adik aku main2 je ngn kau. kau je yg mcm gila perasan sorg2 mcm adik aku nk amek wat bini. tolong la weyy..luar pagar rumah jiran aku lagi mak aku reject kau kla kau nk dtg umah mintak restu .

kenapa lak aku nk sedih? korang xsedih kla adik bradik sndri wat dosa dpn mata korang? dia bukan mcm tu dlu. dlu kecik2 dia sgt sgt sgt penyegan ngn pmpuan. ngn aku, mak aku , kakak aku ngn adik bgsu aku je dia ok. pmpuan lain, jgn harap dia nk tegur. tapi skng, siap kapel pulok dohhhh !!!! sedih gile weyy.

aku tau dia sunyi sbb dia mbesar dgn dua org prmpuan membesar ngn dia. dia xde geng to be a real boy. kitorang pun nk lyn perangai lelaki dia bila kitorang main game lumba kete je la. yg lain2, kitorang xmampu nk lyn. main tumbuk2 mampus lebam aku nnti. nak main bola sepak, sory bnyk2. dia main kasar gila. adik bgsu aku takut nk main ngn dia.

aku tau perasaan dia sbb aku dlu mbesar ngn dua orang abg dan dia pun lelaki. kakak sulung aku bz blaja. adik bgsu aku mmg pmpuan tp jarak umr kitorang jauh. aku tau perasaan sunyi dia tapi alhamdulillah aku selamat drp jd mcm dia sbb bg aku an unknown man is a disaster for me. baik aku elak awal2.

aku xnak cite knapa aku pnye mindset mcm tu. tgk la kla tbukak hati aku cite. post ni aku nk fokus psl perasaan aku thadap pbuatan adik aku. aku tringin nk slowtalk ngn dia tapi dia slalu ngelak.

possibility utk dia bace post ni aku rase 0.001% . aku xmengharap dia bace dan phm isi hati aku tapi aku saje nk bercerita sbb sejak aku tau dia kapel, aku mula jd coward .

dear bro, kau harapan keluarga bro. kau impian mak ayah bro. kau cita2 aku bro. jgn kau musnahkan impian, harapan dan cita2 ni bro. jg diri bro. kenal btol2 mane baik mane buruk bro. kau lelaki bro. tanggungjawab kau bnyk bro.

kpd wanita2, pmpuan2, gadis2, jaga diri. jgn jd tlalu murah buat lelaki. diorang mmg suka kla korang lyn diorang tp niat diorang nk main2 je . isi masa terluang. adik aku sndiri buat pngakuan neh. jaga batas agama. buat setiap suruhan Allah dan jauhi sume larangan Nya. dunia skng ni terlalu pelik ikut logik.

farewell then :|







i hope that you can hold our hands to guide us to Heaven one day, bro. take us to see Muhammad SAW.

2 comments:

ajue said...

terharu. sedey. berair mata dah nie. hope he will change...

situaBANGKA said...

mekaseh sudi bace. huhu . amiin