Saturday, January 21, 2012

great addict

hehe. berkurun tak masuk sini. i give you

1. malas
2. ilham tak masuk
3. imaginasi terlalu mengarut kebelakangan ni
4. sibuk
5. wifi laju sangat sampai tak tau nak browse ape
6. cc dekat mahallah (asrama) dah lesap wlupun aku sbnrnya pegi cc sbb nak print takpun lepak2 je
7. sibuk lagi sekali
8. culture shock
9. dah pandai tidur ikut jadual waktu tapi fail bila weekend sampai
10. kempunan nak drive. teringin nak rasa bengang bila stuck dalam jam.

reasons i can't log in here. hoho

semalam pegi . ahhh. rindu gilaaaaaaaaaaaaa.

sebenarnya aku teringin nak pegi beli kasut tapi bila check2 duit cukup2 utk aku rasa makanan cafe yg mahal 20 30 sen dari biase, aku jadi diam dan tercongok seorang diri kat kl sentral di tengah2 orang ramai lalu lalang langgar2 aku. cehh. ingat aku takde duit ke main langgar2 hah? aku dapat duit 10 sen baru tadi tahu tak?

belakangan ni aku agak sakit lah kan. belakang, kepala, kaki, kla ikutkan, sume je la sakitnye. hati pun sakit jugak tapi badan lagi sakit. harap2 tak ada bende boleh halang aku dapat apa aku nak. aku nak berjaya. setiap malam sebelum tido aku selalu ingatkan diri sendiri utk berimaginasi bende2 yg mampu merangsang aku berusaha mencapai kejayaan tapi yela kan . godaan dunia yang hebat , aku tak mampu melawan utk pikir pasal bende lain. tapi sekurang2nya aku mampu kaitkan imaginasi aku dengan subjek bio aku belajar. hoho.

hari tu aku ajar kawan aku bio. tajuk photosynthesis. disebabkan aku susah nak ajar orang straight to the point, aku reka cerita tapi berkait ngn tajuk la kan tapi tu la, penceritaan aku menyebabkan kitorang belajar tak sampai sejam pun tapi ketawa sampai kering gusi aku memakan masa hampir 2jam . gelak je dah 2 jam. habis hilang ilmu2 kami.


disebabkan biologi ni satu subjek yang agak susah utk aku bagi stick dengan aku 12 jam (lagi 12 jam masa aku tidur dan aktiviti2 tak berguna yg lain2) [nak lekat 2jam pun kemain aku lawan nafsu] aku reka cerita2 dan watak2 dan kepala aku dan aku kaitkan dengan biologi. so, bila2 masa dan dimana sahaja aku boleh play, pause, stop, skip, rewind, replay, edit dan macam2 lagi tanpa perlu aku bawak buku. tu je yang aku ketagih nak buat. tapi pada waktu ini, saat ini, aku ketagih tengok cerita sebab CUTI. cuti punya pasal. ARGHHHHHHHHH!!!

boleh tak jangan cakap weekend tu cuti sebab perkataan tu yang buatkan aku kembali jadi aku yang dulu. taknak ah camtu . sekurang2nya weekend tu jgn panggil weekend dah. weekfinish ke, aku taknak gak. dan kla buat kalendar, tang weekend tu, jangan mengada guna kaler lain . buat same kaler je ngn hari2 lain .

* nak letak gambar kalendar tapi bila cari2 takde pulak yg week**d (dah tak mampu taip perkataan tu dah) tu guna kaler lain. pfttt. huh. buat aku bengang je .
** bila baca balik, perkataan imaginasi tu sangat macam auwww, jadi, kla baca, tukar lah perkataan imaginasi tu dengan lamunan ke, mengelamun ke, bunyi mcm suci sket. aku malas nak tukar.



3 comments:

mykhalis said...

kenapa muka kucing ni cam muka orang!!

coccyxache said...

haha. ntah la. tapi comel je. haha

nur hamizan yusof.. said...

terasa teringin nak belajar bio ngan kamuu..